De kracht van preventie!

Een preventief voorlichter die binnen het netwerk van het nieuwe project ‘BATC Preventief’ (Beroepsorganisatie van natuurgeneeskundige therapeuten) is opgeleid, krijgt mee als doel: ‘Voorkomen is beter dan genezen’, de taak om publieksvoorlichting te geven over alle aspecten van gezondheid aan de hand van de vijf natuurgerichte principes. Om te werken aan preventie.

Wat zijn de vijf natuurgerichte principes?

Om dit verhaal kort en gemakkelijk te uit te leggen wil ik u vragen om uzelf eens te vergelijken met een gloeilamp.

Als gloeilamp beseft u, dat wanneer de stekker niet in het stopcontact zit, uw lamp niet zal branden. U wordt immers niet voorzien van stroom. En indien de schakelaar wel degelijk aanstaat, maar er geen goed contactpunt is (prikkeloverdracht), uw lamp ook niet zal branden. Soms is het dan wenselijk om het contactpunt goed schoon te maken (drainage), zodat de elektriciteit (voeding) weer kan stromen en uw lamp (lichaam) weer kan branden (vitaliteit/energie)

Uw lichaam

Op dezelfde manier heeft uw lichaam van tijd tot tijd een (innerlijke) reiniging nodig. Door opgehoopt vuil af te voeren (drainage) kan voeding weer beter worden opgenomen, en wordt de prikkeloverdracht hersteld, waardoor u meer energie en vitaliteit ervaart.

En net zoals een auto vastloopt wanneer u verkeerde brandstof tankt, zo loopt ook uw lichaam vast wanneer u er de ‘verkeerde’ voeding ingooit. En zeker in deze moderne tijden waarbij veel van uw voeding bewerkt is (of zelfs genetisch gemanipuleerd), kan uw lichaam niet alles meer afbreken wat u eet.

Niet alleen fysiek, maar ook op het gebied van de psyche kampen we met vervuiling. Zo kan piekeren, doemdenken en negativiteit, maar ook externe situaties (drukke baan, verhuizing, trouwen, overlijden, ontslag, etc) ons lichaam veel stress bezorgen. Er zijn dan ‘teveel’ prikkels waardoor het systeem (letterlijk) lam kan slaan. Met als mogelijk gevolg: weinig energie, concentratieproblemen, gemakkelijk geïrriteerd, gevoel dat alles je teveel is, depressies, etc.

Dus ook drainage op het gebied van de psyche is belangrijk om in balans en harmonie te zijn en blijven!.

 

 

HomeBehandelmethoden – Cursussen & Lezingen – Tarieven & VergoedingenAgenda   – Meer over PriyaContact