pakketten, budgetten en afspraken verzekeraars

Ook in 2016 worden de behandelingen van ‘Mind Body Soul Balance’ vergoed. Deze behandelingen vallen onder ‘alternatieve geneeswijze’ en worden gedekt door een aanvullende zorgverzekering. Of behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden is afhankelijk van uw verzekeraar. In bijgaande link een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar voor 2016: www.batc.nl/zorgverzekeraars2016.pdf

Bijzonderheden

* Ieder jaar veranderen de pakketten, budgetten en afspraken van de verzekeraars, daarom is het handig om na te gaan of uw zorgverlener(s) nog steeds vergoed word(en).

* Omdat pakketten, budgetten en afspraken ieder jaar veranderen, kan ‘overstappen’ voordeliger zijn. In bovenstaande link is tevens berekend wat de kosten op jaarbasis zijn, hiermee kunt u gemakkelijk de verhouding tussen investering en dekking zien.

Losse aanvullende verzekering

De budgetten voor de alternatieve geneeswijze verschillen per verzekeraar. En zelfs wanneer u een uitgebreid pakket heeft kan het zijn dat de te verwachtte alternatieve kosten hoger zijn dan de dekking. In dat geval is het budget van uw aanvullende verzekering ontoereikend. Vanaf heden is het mogelijk om een extra (losse) aanvullende verzekering af te sluiten.

Zo kunt u bijvoorbeeld uw basis en aanvullende verzekering bij de Ohra hebben. Bv Ohra uitgebreid = 750,- budget aan alternatieve geneeswijze. Daarnaast kunt u een losse aanvullende verzekering afsluiten bij bijvoorbeeld het zilveren kruis twee sterren = 450,- budget aan alternatieve geneeswijze. Op deze manier heeft u dan een totaal budget van 1200,- euro (investering +/- 625 euro & dekking 1200 euro)