Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is net als regressie -en reïncarnatietherapie, een vorm van psychotherapie.

In onze psyche ligt alle informatie over onszelf opgeslagen. Van een gedeelte van deze informatie zijn we ons bewust, deze informatie zit in ons bewustzijn. Echter van het grootste gedeelte van de informatie over onszelf, zijn wij ons niet bewust. Deze informatie ligt in ons onderbewustzijn. De informatie in ons onderbewustzijn bepaald veelal ons denken, voelen en handelen. En het is dan ook dit gedeelte van de psyche waar informatie over de oorzaak van klachten terug te vinden is.

Hoe werkt het?

Door het gebruik van een lichte vorm van hypnose wordt er een verbinding gemaakt tussen je bewustzijn en onderbewustzijn. Hierdoor krijg je toegang tot de informatie waar je normaliter niet bij kunt komen.

Een lichte hypnose die diep genoeg gaat, om de informatie uit je onderbewustzijn omhoog te halen en licht genoeg, zodat je tijdens de behandeling volledig bewust bent van alles dat er gaande is. Op deze manier kan je nieuwe informatie en inzichten uit je onderbewustzijn direct mentaal, emotioneel en fysiek integreren en verwerken. Je ziet en begrijpt hoe gebeurtenissen uit je verleden je leven beïnvloedt hebben c.q. hebben bijgedragen aan je klachten in je leven Nu.

Resultaat

Omdat de behandelmethode werkt op het vlak van het onderbewustzijn, kan het klachten bij de wortel aanpakken. Dit zorgt ervoor dat deze behandelmethode vaker slaagt waar andere methoden falen.

Lichte hypnose of trancetoestand

Deze woorden klinken veel spannender dan ze zijn, want je bent van nature regelmatig in een trance toestand. Bijvoorbeeld wanneer je achter het stuur zit en nog een lange rit voor de boeg hebt. En voordat je het weet ben je aangekomen op de plaats van bestemming. Of je wordt opgeslokt door een spannend boek en hebt daardoor niet opgemerkt dat er iemand is binnengekomen. Een staat van lichte hypnose of trance is dus niets meer dan een veranderde bewustzijnstoestand.

Carl Gustav Jung, grondlegger van de moderne psychologie, ontdekte dat deze veranderde bewustzijnstoestand kan worden ingezet voor het genezen van klachten. En dat met behulp van volledige hypnose zelfs operaties zonder toediening van anesthesie kunnen worden uitgevoerd.  Het is jammer dat volledige hypnose nu ook voor entertainment doeleinden wordt gebruikt, waardoor veel mensen een ‘verkeerde’ indruk van hypnose hebben gekregen.

Meer?

Indien je meer wil weten over de feitelijke werking van deze therapievormen. Klik dan eens op: regressietherapie of reïncarnatietherapie.