Over Priya Frishert

Graag stel ik mij voor, mijn naam is Priya Frishert (1975) uit Breda. Ondanks mijn medische achtergrond koos ik er toch voor om in 1992 het bedrijfsleven in te stappen. Niet wetende dat mijn voorliefde voor lichaam en psyche in 2004 opnieuw voor een omwenteling in mijn leven zou zorgen.

In 2004 startte ik met het volgen van een reeks bewustzijnstrainingen. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om meer over mijzelf te weten te komen. Ik vond het fascinerend en tevens pijnlijk om tot de ontdekking te komen dat ik eigenlijk maar bar weinig over mijzelf wist. Vragen zoals: Wie ben ik? en waarom reageer ik zo heftig in bepaalde situaties? Wat is mijn doel als mens hier op aarde en hoe vind ik bevrediging in wat ik doe? – hadden mijn nieuwsgierigheid. Ik wilde antwoord op mijn vragen en was bereid hiervoor ver te gaan.

Verdieping van de innerlijke reis

Tijdens een vakantie naar India kwam ik tijdens een diepgaande meditatieve ervaring in contact met mijn ware essentie. Dit was een ervaring die ik helaas niet in woorden kan omvatten of omschrijven. Een ervaring zo bijzonder en groots dat het mij deed besluiten om de volgende 5 jaar van mijn leven in India door te brengen. Op zoek naar manieren om zodanig te kunnen ont-wikkelen om deze gebeurtenis te transformeren tot een staat van Zijn.

Niet wetende waar te beginnen, startte ik met het onderzoeken van de materie waaruit ik als mens ben opgebouwd. Te weten; lichaam, denken, emoties en essentie. Op het gebied van ‘het denken’, volgde ik meerdere langdurige meditatie retraites (Vipassana). Om te leren meester te worden van mijn gedachten. Want zoals ik mocht ontdekken, vertelden mijn gedachten (overtuigingen) lang niet altijd de waarheid, maar handelde is daar wel naar.

Het leren kennen van mijn lichaam startte met een grondige reiniging ervan (Ayurvedische panchakarma) evenals een training in voedingsleer en een opleiding tot yoga docente (Astanga Vinyasa). Op het gebied van emoties nam ik deel aan diverse trainingen en onderging ik het nodige emotionele lichaamswerk. Ook het energetische aspect kon niet uitblijven en ik vulde deze aan met Reiki en Tetha healing opleidingen evenals het leren geven van Deeksha’s.

Daarnaast leerde en studeerde ik gedurende deze 5 jaar van verschillende meesters, zoals Osho, Amma & Bhagavan, Ramana Maharashi en Deepakbai over de verdieping van dat wat ik “mij-zelf” noem. In 2011 ontmoette ik James Swartz die op vernieuwde wijze Advaita Vedanta (in zijn originele vorm) aan mij overbracht.

Door alle ervaringsgerichte opleidingen, trainingen en retraites leerde ik de taal van mijn IQ (denken), mijn EQ (emoties), mijn BQ (lichaam) en mijn SQ (intuïtie) kennen. En voor het eerst in mijn leven begon ik te begrijpen dat zij samen één gemeenschappelijk doel hebben. Namelijk om mij als persoon in balans te houden.

De kracht van het onderbewustzijn

Ondanks een verhoogd bewustzijn en goede connectie met lichaam, denken, emoties en essentie, werd ik nog steeds gedomineerd door bepaalde angsten en beperkingen. Het was de opleiding tot hypno, -regressie -en reïncarnatietherapeute TD© die hier verandering in bracht.

De voorwaarde van de opleiding was, dat alle toekomstige therapeuten eerst zichzelf van hun ‘bagage’ moesten ontdoen, alvorens zij anderen hierin mochten begeleiden. Het was dan ook tijdens deze processen, dat ik tot het inzicht kwam dat wij zelf meer aandeel hebben in onze problemen, klachten en/of symptomen dan wij willen geloven….

Mijzelf bevrijden van oude patronen, angsten en overtuigingen door middel van deze methodieken was niet alleen een verademing, het was pure transformatie die zorgde voor diepgaande veranderingen in mijn leven. Dit alles maakte dat ik extra gemotiveerd was om anderen te begeleiden bij hun helende -en transformatieve reis.

De praktijk

Na het afronden van mijn studie, opende ik begin 2008 mijn praktijk in Tiruvannamalai, Zuid India. En na 2,5 jaar volgde het besluit om terug te keren naar Nederland. Medio 2010 ben ik samen met mijn praktijk verhuisd naar Breda.

Ik ervaar dat de kennis en wijsheden die ik heb opgedaan in India nu in Nederland mag integreren en delen met anderen, via mijn behandelingen, workshops, lezingen en trainingen.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze (innerlijke) reis heb kunnen en mogen maken. De vele mooie ontmoetingen en bijzondere ervaringen. Mijn dankbaarheid gaat uit naar de leraren en meesters uit India. En in het bijzonder naar mijn ouders en vrienden die mij gedurende deze lange, transformerende (en met momenten moeilijke en pijnlijke) periode zijn bijgebleven en hebben gesteund met hun onvoorwaardelijke liefde.

In liefde, Priya

HomeBehandelmethoden –  Lezingen Tarieven & VergoedingenAgenda   – Meer over Priya – Contact