Het verloop van een behandeling

– Voorafgaand aan een behandeling
– De behandeling zelf
– Na afloop van de behandeling
– Resultaat

Voorafgaand aan de hypno-, regressie of reïncarnatietherapie sessie

Voorafgaand aan een behandeling vindt een intake plaats. Hierbij worden je klachten en/of problemen in kaart gebracht. Bij fysieke, emotionele en mentale klachten wordt tevens gekeken naar de diepere relatie tussen de klacht en de gebeurtenissen in je leven die ten tijde van het ontstaan van de klacht een rol speelden (mis je dit nog weet).

Het intake gesprek wordt direct opgevolgd door een behandeling, zodat je niet extra hoeft terug te komen.

P.s. Als geregistreerd therapeut ben ik verplicht om te werken volgens bepaalde richtlijnen. Het werken met een behandelovereenkomst is hier onderdeel van.

De hypno, regressie of reïncarnatietherapie sessie zelf

De behandeling duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur.  Mijn ervaring is dat wanneer je zelf een behandeling ondergaat, je bijna alle gevoel voor tijd kwijt bent m.a.w. een behandeling van +/-2 uur lijkt lang, maar je zal ervaren dat de tijd voorbij ‘vliegt’.

Je ligt tijdens de behandeling ontspannen op een behandeltafel, waarna je met behulp van ontspanningsoefeningen in een staat van lichte hypnose (trance) wordt gebracht. De hypnose is licht genoeg zodat je van het begin tot het einde alles meemaakt. En diep genoeg zodat je toegang krijgt tot het onbewuste deel van je psyche, waardoor je kunt zien en begrijpen hoe je klachten zijn ontstaan en wat er nodig is om je klachten te transformeren. “What you see sets you free”.

Na afloop van de hypno, regressie of reïncarnatietherapie sessie

De hypnotherapie, regressietherapie of reïncarnatietherapie behandelingen zijn diepgaande processen die hun uitwerkingstijd nodig hebben. Doorgaans hebben de hersenen zo’n drie weken nodig voordat ‘nieuwe synaps verbindingen’ volledig gevormd zijn. Daarom zal je behandelaar +/- 2 tot 3 weken na de sessie contact met je opnemen voor een nazorg gesprek om te kijken wat je ervaringen c.q. ontdekkingen zijn, de bevindingen van de sessie met je te bespreken en is er ruimte voor het stellen van eventuele vragen.

Ondanks dat het doel bij iedereen hetzelfde is, namelijk het ‘vrijkomen’ van emotionele, fysieke en/of mentale klachten, is de reactie op het proces bij iedereen anders. Dit kan betekenen dat je je na een behandeling energiek, vermoeid of emotioneel voelt. Het uitblijven van deze reacties is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Belangrijk is om het proces ruimte te geven. Daarom wordt je geadviseerd om direct na een behandeling rust te nemen. Je kunt het proces fysiek ondersteunen door extra water te drinken en extra te bewegen, met name de drie opeenvolgende dagen na je behandeling. Dit zorgt ervoor dat hetgeen energetisch is losgemaakt sneller kan worden afgevoerd.

Resultaat

Na een behandeling zal je ‘meer ruimte’ ervaren waar je voorheen ‘beperking’ ervoer. Dit zal zeker in het begin een vreemde, maar fijne gewaarwording zijn. Afhankelijk van het niveau waarop de behandeling heeft plaatsgevonden, kunnen je klachten voelbaar minder zijn of ben je helemaal vrij van je klachten.

Het hoofd (IQ) heeft vaak moeite met het accepteren van de manier waarop de wijsheid van ons lichaam (BQ), emoties (EQ) en intuïtie (SQ) werken. Body en Mind spreken immers een andere taal. Het verwondert zich erover hoe dat ogenschijnlijk ‘simpele gebeurtenissen’ uit het verleden voor zulke grote klachten en problemen in ons huidige leven hebben gezorgd. En je hoofd mag zich daarover verwonderen, wat telt is het resultaat!

Tijdens het nazorg gesprek geeft je behandelaar je vrijblijvend advies. Het advies komt doorgaans overeen met het gevoel van de cliënt. Want wanneer je eenmaal met de kern van je ‘klachten’ in aanraking bent geweest, weet/voel je precies hoeveel werk er nog nodig is. Uiteraard is dit ook te meten aan de transformatie zelf. Is de klacht in zijn geheel opgelost of maar gedeeltelijk?

Submenu:

Past deze behandelvorm bij mij? – toepassingen, resultaten, voor wie wel/niet?
Referenties
Behandelmethoden

 

Home – Behandelmethoden – LezingenTarieven & VergoedingenAgenda   – Meer over PriyaContact