Het geheim van stilte

Inmiddels wordt de groep mensen die bekend zijn met de grote voordelen van verstilling door middel van meditatie steeds groter.

Meditatie en stilte retraite

De innerlijke stilte, de ervaring van rust en tevredenheid die je bereikt met een enkele meditatie is natuurlijk niet te vergelijken met die van een stilte retraite. Misschien is dat ook de reden dat veel mensen die eenmaal de stap zetten om een stilte retraite te volgen, keer op keer terugkomen. Maar er is meer….. mijn ervaring is dat er in de diepgaande stilte van een stilte retraite een groots geschenk verborgen zit. Daarom probeer ik minimaal twee keer per jaar deze transformerende stilte retraites bij te wonen.

Los van alle prikkels en impulsen waarmee we in het dagelijkse leven continue omringd zijn, is het denken de grootste herriemaker. Vaak hebben we niet in de gaten dat we onszelf met dat drukke gedoe enorm in de weg zitten. Innerlijke herrie zorgt er namelijk voor dat we onze natuurlijke koers kwijtraken m.a.w. het draagt niet bij aan ‘in de flow zijn’.  Want hoe kunnen we ‘in de flow zijn wanneer onze persoonlijke antenne, waarmee we ons kunnen richten en afstemmen op deze flow/natuurlijke koers, verstoord wordt door interne herrie?

Deze natuurlijke koers of flow vormt een belangrijke/voedende verbinding voor onze authentieke spirituele aard. Voor het bereiken van een gebalanceerd en harmonieus leven is het essentieel dat we zordragen voor zowel onze materiële als spirituele aard. 

De dagelijkse structuur van meditaties in combinatie met de stilte (het niet communiceren met de anderen tijdens de stilte retraite) helpen ons om voorbij te gaan aan de beperkingen van het dagelijkse leven. De diepgaande stilte helpt ons om ons te openen voor de transcendentale aspecten van onze authentieke spirituele natuur. Omdat dit een natuurlijk aspect is van wat we zijn, is voorafgaande training of beoefening niet nodig. Het openen voor onze authentieke spirituele natuur helpt ons met inzichten, bewustwording, begeleiding, transformatie en afstemming. Kortom alles wat nodig is om ‘in de flow/natuurlijke koers’ te komen en te blijven.

Stilteretraite in België

Regelmatig vindt in de Belgische Ardennen een 5 daagse stilteretraite plaats (incl. aankomst -en vertrekdag 7 dagen). Het dagprogramma bestaat uit verschillende meditaties. Daarnaast krijg je tijdens de retraite handvatten mee om je aandacht (antenne) te leren richten en afstemmen. Er is voldoende tijd om hiermee te oefenen. Dat kan in de meditatieruimte, de wilde tuin met prachtige hoekjes of tijdens wandelingen in de natuurlijke omgeving. Ondanks de stilte staan er natuurlijk een aantal ervaren mensen voor je klaar, indien je ergens hulp bij nodig hebt. Het ontbijt, lunch en avondeten worden geheel verzorgd, zodat je werkelijk aan niets hoeft te denken…

De prijs voor de stilte retraite is 490 euro. Dit is inclusief accommodatie, ontbijt, lunch avondeten en materiaal. De retraite biedt ruimte aan 18 personen, waarvan 9 plaatsen beschikbaar zijn gesteld voor mensen die voor de eerste keer aan deze retraite deelnemen.

Wat wellicht leuk is om te weten, is dat de uitwerking van de stilte retraite uitstraalt naar de mensen rondom. Ofwel het cadeautje voor jezelf wordt ook een cadeautje voor je omgeving. Resoneert het om het geschenk van innerlijke stilte te ontdekken? Voor aanmeldingen en/of vragen kan je mij bereiken via tel: 06-20507081 of e-mail: info@mbsb.nl

Wellicht tot in augustus! Warme groet, Priya