Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

In de praktijk

De emoties (emotion = energy in motion) van niet of niet geheel verwerkte gebeurtenissen (trauma’s) zorgen voor energieblokkades in het emotionele centrum van onze hersenen. Dit belemmerd de natuurlijke prikkeloverdracht, hetgeen in de toekomst zorgt voor een andere reactie (angsten of bepaalde overtuigingen) bij emotioneel gelijksoortige situaties.

Alles bestaat uit energie en energie heeft een eigen trilling. De trilling van zware emoties, zoals bijvoorbeeld schuld, schaamte, angst, boosheid en verdriet is laag. Ook de organen in ons lichaam hebben een eigen trilling. De aanwezigheid van veel lage trillingen afkomstig van vastzittende emoties, kunnen de natuurlijke trilling van een orgaan verlagen, waardoor een orgaan uit balans kan raken en fysieke ziekte kan ontstaan.

Het loslaten van oude pijnen, negatieve overtuigingen, angsten, misverstanden en bijbehorende emoties zorgt voor het oplossen van de energetische blokkade en de daaruit voortkomende klachten op mentaal, emotioneel of fysiek niveau. Het prikkelgeleidingssysteem (prikkeloverdracht) in zowel de hersenen als het fysieke lichaam kan op deze manier hersteld worden.

 

 

 

 

 

Met behulp van stemaanwijzingen wordt je op een steeds dieper niveau met je gevoelswereld in contact gebracht. Uiteindelijk is deze verbinding zodanig diep dat je in contact komt met de intelligenties van je lichaam (BQ), emoties (EQ) en intuitie (SQ). Dit zijn tevens de intelligenties die de toegangspoort vormen tot de diepere lagen van de psyche (het onderbewustzijn). Deze verdiepte bewustzijnsstaat wordt in de volksmond een staat van trance of lichte hypnose genoemd.

Alle klachten c.q. mentale, emotionele en/of fysieke disbalans hebben zowel een psychisch als fysiek component. De behandelmethoden gebruiken het fysieke lichaam als ingang tot de diepere delen van de onbewuste psyche (somatiseren). Op deze manier kunt u de oorzakelijke gebeurtenissen die ten grondslag liggen aan uw klachten herbeleven. Met als doel om niet volledig verwerkte gebeurtenissen (trauma’s) alsnog volledig te verwerken.

Terug naar vorige pagina