Veel gestelde vragen

“Ik loop al enige tijd bij een psycholoog en hierdoor heb ik goed inzicht gekregen in waar mijn klachten vandaan komen. Alleen zorgt deze kennis er niet voor dat het ook anders voelt van binnen en dat ik anders reageer. Ik begrijp niet goed hoe dit kan en overweeg daarom om een andere therapievorm te zoeken. Denk u dat regressietherapie mij kan helpen?”

Doorgaans alle klachten zijn psycho-emotioneel van aard. Dit betekent dat zij zowel een ‘denk’ als ‘voel’ element hebben. Wanneer u wilt dat er op gevoelsniveau iets veranderd, dan is het belagrijk om een therapievorm te vinden die zowel werkt op de ‘denk’ als ‘gevoelswereld’.

Een psycholoog past doorgaans cognitieve therapie toe, dit wil zeggen een benadering vanuit ‘het denken’ (IQ). U gaat hierdoor zien en begrijpen hoe gebeurtenissen geleid hebben tot uw klachten. Echter, zoals u al aangeeft, zorgt enkel zien en begrijpen niet voor de gewenste transformatie op gevoelsniveau. Want wanneer ‘het bekende knopje’ wordt ingedrukt m.a.w. een onbewust programma geactiveerd wordt, krijgen emoties en gevoelens de overhand en handelt u zoals voorheen.

Gevoelens komen voort uit een geheel andere dimensie dan ‘het denken’, namelijk ‘de gevoelswereld’ (EQ). Zowel ‘denken’ als ‘voelen’ hebben een eigen intelligentie, namelijk het IQ en het EQ, en beiden leveren een bijdrage in de vorming van klachten (programma’s overtuigingen, patronen, angsten etc). Naast het zien en begrijpen dienen ook de bijbehorende gevoelens ‘verwerkt’ te worden.

Wanneer u wilt dat er op gevoelsniveau iets veranderd, dan is het handig om een therapievorm te vinden die zowel werkt met/op de ‘denk’ als ‘gevoelswereld’. Regressietherapie is inderdaad zo’n therapievorm.

“Ik heb wel eens gehoord dat je met regressietherapie in een herinnering kan ‘blijven hangen’, klopt dit?

Dit soort situaties komen doorgaans alleen voor wanneer u iemand treft die nog in opleiding is of iemand die een niet erkende opleiding (weekend opleiding) heeft gevolgd.

De gewenste transformatie komt niet voort uit het opnieuw herinneren van wat er gebeurd is. Het gaat erom dat u de emoties en gevoelens die verweven zijn met de minder prettige gebeurtenis alsnog en volledig verwerkt. Gebeurt dit laatste niet, dan kan iemand ‘blijven hangen’ in een herinnering, en dit kan inderdaad heel naar zijn.

Het zijn dan ook de onverwerkte emoties en gevoelens en de daarmee verbonden overtuigingen (uw zgn. programma’s) die via het onderbewuste gedeelte van uw psyche uw denken, voelen en gedrag beinvloeden.

“Hoeveel behandelingen zijn er nodig om het gewenste resultaat te behalen? Moet ik hierbij denken aan een hele reeks sessies of slechts enkele behandelingen?

Het aantal behandelingen is geheel afhankelijk van uw klacht(en). Een bepaald thema kan meerdere lagen hebben c.q. meerdere oorzakelijke gebeurtenissen. En zo zijn er ook mensen die met 1 sessie al het gewenste resultaat hebben.

Inzicht en advies over eventuele vervolgsessies kan ik u eigenlijk pas goed geven na het intakegesprek en de eerste behandeling. Omdat ons dit meer inzicht geef in de thema’s spelen en zo ook of de thema’s verschillende lagen hebben.

De behandelmethoden zijn effectief en diepgaand, waardoor u niet hoeft te denken in jarenlange therapie. Het bijzondere van deze therapievorm is dat gewerkt wordt met uw innerlijke wijsheid. Dit betekent dat de intelligentie van uw lichaam precies aangeeft waar zich nog blokkades bevinden. Op deze manier kunt u ook zelf zien en voelen hoeveel werk er nog te verzetten is.

“Wat is de gemiddelde wachttijd? Is dit een kwestie van weken of maanden?”

Dit verschilt erg, gemiddeld is er een wachttijd van +/- twee tot drie weken, maar dit wel nog wel eens oplopen. Om te voorkomen dat u lang moet wachten, wordt er tijdens drukke perioden gewerkt met een wachtlijst. Want hoe druk het ook is verschuivingen vinden meestal wel plaats. Dit betekent dat u dan ineens op zeer korte termijn aan de beurt kunt zijn voor een behandeling.

“Ik heb eigenlijk geen directe klachten, maar ben wel nieuwsgierig naar de ervaring. Is het noodzakelijk om een issue in te brengen?

Het bijzondere van deze behandelmethoden is dat we gebruik maken van uw innerlijke wijsheid; de intelligentie van uw lichaam, emoties en intuitie. Uw systeem (body-mind complex) weet namelijk precies waar zich disbalans bevind en laat het u graag zien. Uw systeem is er namelijk zelf bij gebaat wanneer u in balans bent. Dus ook wanneer u nieuwsgierig bent en geen issue hebt, zijn behandelingen nog steeds effectief.