De eerste behandeling als voorbereidingssessie

Soms komt het voor dat de eerste behandeling in het teken staat van een voorbereidingssessie. Hiervan kan sprake zijn wanneer je:

* moeite hebt met loslaten (graag de controle wilt behouden);
* mentaal sterk ontwikkeld bent;
* moeite hebt met voelen of het toelaten van emoties.

Waarom?

Volledige toegang tot de gevoelswereld is essentieel om een behandeling effectief te laten zijn. Want de gevoelswereld (intelligentie van het lichaam (BQ), emoties (EQ) en intuïtie (SQ)) geeft ons toegang tot de informatie uit het onderbewuste deel van onze psyche. Vanuit ons denken/bewustzijn (IQ) kunnen we deze informatie niet bereiken.

Het is mogelijk dat door gebeurtenissen uit het verleden ‘het denken’ sterker ontwikkeld is dan ‘het voelen’. Het denken kan zelfs zo krachtig ontwikkeld zijn dat ‘het voelen’ compleet vanuit de ratio benaderd wordt. Gevoelens worden dan veelal gerationaliseerd in plaats van gevoeld of doorvoeld. Het denken hindert in dat geval het voelen.

Het kunnen toestaan/voelen van gevoelens en emoties en je ‘over durven geven’ aan de intelligentie van je gevoelswereld heeft alles te maken met vertrouwen in ‘voelen’. Indien je jezelf herkent in bovenstaande voorbeelden, weet dan dat de eerste behandeling gericht zal zijn op het herstellen van vertrouwen in de gevoelswereld. Kortom de eerste behandeling zal dan in het teken staan van het herstellen van de balans tussen denken en voelen.

<< Terug naar voorgaande bladzijde