Ontwikkelingen alternatieve zorg

Zorgverzekeraars mogen sinds enkele jaren zelf hun prijzen en afspraken bepalen. Dit omdat de overheid ervan uitgaat dat op basis van de concurrentie een reële prijsstelling volgt. Deze beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Want hoe vreemd het wellicht ook klinkt, de zorgverzekeraars willen geld verdienen.

Dit is o.a. te merken aan het feit dat zorgverzekeraars steeds vaker bepalen waar u uw zorg dient te halen. Het is natuurlijk een vreemde gang van zaken dat niet u, maar een zorgverzekeraar bepaalt, waar u naar toe dient te gaan voor een behandeling. Want hoe weet uw zorgverzekeraar nu bij welk type behandeling u gebaat bent?

Helaas drukt het winstbeleid van de farmaceutische industrie een duidelijk stempel op het geheel. En daarmee is de alternatieve zorg minder interessant geworden voor de grote ziektekostenverzekeraars, er wordt immers minder aan verdiend. Mede hierdoor is enkele jaren geleden de koers ingezet om de markt van de alternatieve zorg verder te doen laten inkrimpen. Dit is natuurlijk heel jammer, want de alternatieve zorg boekt geweldige resultaten voor het Wel-Zijn van veel mensen. Maar helaas lijken uw en mijn gezondheid niet langer het belangrijkste uitgangspunt voor de grote zorgverzekeraars te zijn….

Zware scholingseisen alternatieve therapeuten

Om de alternatieve zorgsector verder te doen laten inkrimpen, zijn de zorgverzekeraars begonnen met het stellen van absurd zware scholingseisen aan de alternatieve therapeuten. Het gaat er niet langer om wat de resultaten van behandeling zijn, maar veelal om toetsbare kennis. De nieuwe scholingseisen zijn zodanig zwaar dat de meeste opleidingsinstituten hun scholing hierop moeten aanpassen. En de therapeut die hier niet aan kan voldoen, wordt niet langer vergoedt. M.a.w. meer controle, minder alternatieve therapeuten, minder keuzevrijheid.  U begrijpt waar dit naar toe gaat…

De beroepsverenigingen en overkoepelende organisaties (m.a.w. de zorgverleners) hebben de handen ineengeslagen en zetten zich in tegen de inkrimping van de alternatieve geneeswijze.

Kies een ziektekostenverzekeraar die alternatieve zorg ondersteunt

Ook u kunt uw steentje hieraan bijdragen, want vooralsnog blijft de stem van de burger niet onopgemerkt. Tenslotte bepaalt de burger nog steeds zijn/haar ziektekostenverzekeraar, afgestemd op zijn/haar persoonlijke behoeften in de alternatieve zorg. Kortom, met uw keuze laat u zien wat voor u belangrijk is.

Kies voor een zorgverzekeraar die uw behoeften op het vlak van de alternatieve zorg ondersteunt, en die u vrij keuze geeft qua type zorg en behandelaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *